Home (mobile)

Naši redni tečaji

Nudimo različne redne tečaje, ki so namenjeni različnim vrstam vaditeljev.

Vsak tečaj ima eno srečanje tedensko.

Tematike se spreminjajo vsak mesec ali vsak drugi mesec.

Vstopnina : 8,00 € za posamezne ure

Popusti za celotne tečaje; dodatni popusti za družine.

Podrobnosti o našem sedanjem programu najdete tu.

Če imate vprašanja o naših tečajih meditacije ali bi se radi prijavili, pošljite e-mail na naslov info@kadampa-si.org.

ali nas pokličite ali pošljite SMS na
070 31 45 48.Meditacijske ure našega splošnega programa so namenjene vsem, ki bi se radi naučili meditirati, in tistim, ki so že našli v meditaciji učinkovito metodo za izboljšanje življenja.

Nekateri udeleženci tega programa meditirajo že več let, drugi pa so začetniki.

Čeprav je Center Maitreja budistični center, to ne pomeni, da so vsi udeleženci splošnega programa budisti. Prav tako ne pričakujemo, da bi bili novinci budisti ali da bi imeli namen postati budisti. Če se zanimate za to, da bi se naučili meditirati ali da bi izboljšali svoje sedanje sposobnosti v meditaciji, in za to, da bi uporabljali koristne učinke meditacije v vsakdanjem življenju, boste videli, da so v naši skupini ljudje, ki imajo enako mišljenje kot vi.

No, to so tečaji meditacije, zato v glavnem meditiramo! Prizadevamo si, da bo med urami ozračje lahko in sproščeno, tako da bomo preživeli prijeten večer. Večina nas ima delo, družino in veliko drugih odgovornosti, zato nikakor nimamo namena, da bi bili zaradi meditacije še bolj obremenjeni! Vendar pa svojo meditacijo jemljemo resno.

Naš namen ni ta, da bi se lotili abstraktnega preučevanja raznoraznih teorij o meditaciji oziroma budistične filozofije, marveč si zmeraj prizadevamo uporabljati meditacijo na praktičen način v vsakdanjem življenju. Glavni cilj meditacije je ta, da izboljšamo svoj odnos do sebe in do drugih. Tako torej vse, kar smo se naučili z meditiranjem, uporabljamo za to, da imamo bolj pozitivne stike z drugimi – s kolegi, s prijatelji, in s člani družine.

Kaj počnemo?


Kaj lahko pričakujete od naših srečanj?

Običajno vsaka ura vsebuje dve meditaciji – obe učitelj podrobno razloži. Prva meditacija je po navadi enostavna meditacija na dih, ki nam pomaga razviti bolj miren, jasen in sproščen duh. Večina nas ima precej stresa v življenju, zato potrebujemo meditacijo, ki nam pomaga ustvariti primerno stanje duha za naš meditacijski večer.

Druga meditacija se razlikuje od tedna do tedna, odvisno od predmeta, ki je naša trenutna tema (na primer razvijanje ljubezni, sočutja, potrpežljivosti, itd). Pred drugo meditacijo učitelj pojasni, kako se meditacija opravi, s tem da razloži smoter meditacije in osnovno znanje, tako da jasno razumemo, za kaj gre. Potem učitelj natančno pojasni, kako poteka meditacija, in končno opravimo meditacijo.

Pri tem imate tudi priložnost za pripombe in vprašanja. Kakor smo že povedali, si vsi prizadevamo pomagati drug drugemu na osnovi svojih različnih izkustev in znanja.

center Maitreja sodobni budizem v Sloveniji

© Center Maitreja 2017

Budistični  Center Maitreja

070 31 45 48

info@kadampa-si.org